Drie slimme manieren waarop IVC omgaat met duurzaamheid

Gekoppeld aan alle klimaatproblematiek in de wereld word ik blij van het  duurzaamheidsverhaal van IVC, dat verder gaat dan alleen recyclen: 

 

Het Scheldewaterproject

Bij de productie van vinylvloeren komt veel warmte vrij. Dat betekent dat de fabrieken een koelsysteem nodig hebben. Voor de koeling van de productie-infrastructuur gebruiken ze water uit de nabijgelegen Schelde. 

 

De natuur als energiebron

IVC investeert volop in groene energie. Zij beschikken over een park met 454 zonnepanelen in Georgië en over drie windmolens in Avelgem, België. Met de energieproductie van deze windmolens kan IVC al 40% van het jaarlijkse energieverbruik van hun nabijgelegen productiefaciliteiten dekken.

 

Samen met het Scheldewaterproject levert dat een CO²-reductie van 5827 ton per jaar op!

 

Milieuvriendelijk transport

IVC exporteert 90% van hun producten via het water. De binnenvaart vormt een essentieel onderdeel van hun duurzame transportbeleid: het is klimaatvriendelijk, stil en veilig en vormt een prima oplossing voor het fileprobleem.