Forbo neemt deel in dé nieuwe onafhankelijke tool voor duurzaam interieur

Forbo Flooring is sinds begin deze maand launching partner van INSIDE/INSIDE, dé onafhankelijke tool voor een duurzaam interieur.

 

De tool moet een antwoord kunnen geven op de behoefte om duurzaamheid in interieur inzichtelijk te maken. Forbo Flooring doet mee omdat het bedrijf graag een bijdrage wil leveren aan het behalen van de Nederlandse klimaat- en circulariteitsdoelen. Forbo heeft zich met vijf producten ingeschreven op het nieuwe platform, te weten CO2-neutraal Marmoleum 2.5, Sphera (homogeen vinyl), Allura luxe vinyl 0.55, de gloednieuwe Tessera Cloudscape tapijttegels en de Coral Welcome schoonloopmatten. 

 

Gebruikers van INSIDE/INSIDE zoals interieurarchitecten, projectstoffeerders, ontwikkelaars en consumenten kunnen deze producten van Forbo en andere producenten vervolgens selecteren en betrouwbare data over de milieu- en gezondheidsimpact inzien en vergelijken. Na invoering van aantallen en m2 van producten wordt de totale Environmental Footprint berekend in euro’s. Dit getal in euro’s, ook wel de schaduwprijs genoemd, geeft de kosten aan die noodzakelijk zijn om de milieu-impact te compenseren. Kortom, een product met lage schaduwkosten is beter dan een product met hoge schaduwkosten. INSIDE/INSIDE maakt het mogelijk om producten met elkaar te vergelijken en zo bewust duurzame keuzes te maken. Projectstoffering West zal hier zeker gebruik van gaan maken.