Een kijkje op de werkvloer

Om kennis te vergroten ben ik een ochtend meegegaan naar een project. Ik heb uitleg gekregen over de stappen die genomen moeten worden voordat vloerbedekking gelegd kan worden. Ook mocht ik zelf de handen uit de mouwen steken.

 

In dit kantoor worden tapijttegels en PVC-stroken gelegd. Eerst wordt de vloer geschuurd en gezogen en vervolgens mocht ik de primer, die ik regelmatig bestel, aanbrengen. Door het gebruik van een goede primer hecht de egaline beter en vloeit het beter. De aanzetten zijn gemakkelijker te corrigeren.

 

De zakken egaline werden tot een egale vloeibare massa gemixt en met een spaan aangebracht. Met een prikroller en prikschoenen ging ik aan de slag om gaatjes te rollen in de egaline. Hierdoor wordt de egaline ontlucht waardoor er een vlak en gaatjesloos oppervlakte ontstond. De tapijttegels en PVC-stroken worden later deze week pas gelegd. 

 

Het was een leerzame en leuke ochtend. Het is goed om te weten waar materialen voor gebruikt worden. Hiermee kan ik klanten nog beter van dienst kan zijn.