Nieuwe tapijtcollecties met het stedelijke landschap als inspiratiebron

Begin februari heeft Tarkett twee nieuwe collecties tapijttegels van DESSO® gelanceerd met de stedelijke buitenomgeving als inspiratiebron – Street View en Street Tracks.

 

Street View en Street Tracks zijn beide verkrijgbaar in acht kleuren en bieden de mogelijkheid om met materiaaleffecten te spelen bij het creëren van een stedelijke, industriële sfeer in een open kantooromgeving.

 

Beide collecties kunnen afzonderlijk worden gebruikt voor een uitgesproken ontwerp, of samen in een combinatie van complementaire kleuren om gemeenschappelijke ruimtes, looppaden of routes af te bakenen.

 

De stedelijke omgeving, gezien van bovenaf, vormt de inspiratiebron voor Street View. De tapijttegels van 50x50 cm hebben een tweekleurige ondergrond, gecombineerd met een subtiele kleurnuance, ontworpen om een moderne uitstraling te creëren waarmee beweging en textuur wordt gesuggereerd. 

 

De opvallende en dramatische collectie Street Tracks is verkrijgbaar in plankvormige tegels van 100x50 cm. Elke tegel heeft een willekeurig patroon en tweekleurige ondergrond in combinatie met een accentkleur, wat een prachtig visueel effect geeft voor unieke open kantoorruimten met oog voor design. De collectie biedt zowel neutrale als gedurfde kleuren, die perfect aansluiten bij de kleuren van Street View.

 

Beide collecties worden geleverd met DESSO EcoBase® als standaardrug. Dat is in lijn met het standpunt dat DESSO inneemt op het gebied van duurzaamheid. Deze tapijtrug bestaat voor ten minste 70% uit positief gedefinieerd gerecycled materiaal volgens de Cradle to Cradle®-principes.