Kennis vergroten tijdens een training LiquidDesign

Zelf aan de slag met de prikroller
Zelf aan de slag met de prikroller

Afgelopen vrijdag mochten wij onze kennis vergroten bij Forbo Eurocol. We volgden er een training LiquidDesign.

LiquidDesign is een aantrekkelijk nieuw product voor de projectinrichter met een basisassortiment van circa dertig kleuren. Het onderscheidt zich van conventionele gietvloeren en andere vloerafwerkingsproducten. Kurk, lijnolie en een biopolymeerbindmiddel zijn de belangrijkste componenten, waaraan het zijn natuurlijke look & feel en esthetische uitstraling te danken heeft. Deze natuurlijke grondstoffen zijn bovendien hernieuwbaar, dus milieuvriendelijk.

 

Naast de fraaie natuurlijke uitstraling kent het product vele voordelen. LiquidDesign is een gietproduct en hierdoor heb je geen (las)naden in het werk en het resultaat is richtingloos. Ook heb je geen banenplan en snijverlies, zoals bij vloerbedekking op de rol. De vloer voelt comfortabel en relatief zacht aan, is geluiddempend en krasbestendig. LiquidDesign is eenvoudig aan te brengen na het mengen van de twee componenten uit 15-kg jerrycans. Dat werkt een stuk lichter dan met een rol vloerbedekking. LiquidDesign bevat geen weekmakers, is emissiearm, duurzaam en slijtvast. Vooraf egaliseren is altijd aan te raden, maar kleine oneffenheden worden tijdens de verwerking eenvoudig gladgestreken, van plint tot plint. 

 

Het is de ideale vloerafwerking voor scholen, ziekenhuizen, buurthuizen en kantines, maar ook voor winkels, woningen of hotels. Met een aangepaste samenstelling en lak is het in een stroevere uitvoering ook prima geschikt als sportvloer voor gymzalen.