Primeur UV-CareShield bescherming Marmoleum

De eerste toepassing van het nieuwe product UV-CareShield in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam is een groot succes geworden. Het nieuwe product dat Forbo Flooring ontwikkelde in samenwerking met haar schoonmaakpartner Duofort herstelt in korte tijd de toplaag van een Marmoleumvloer na beschadiging. Hierdoor kon volgens Forbo de ruimte in het ziekenhuis 12 uur later  al weer in gebruik worden genomen. Het resultaat is zo mooi dat regelmatig wordt gevraagd of de vloer is vervangen.

Het OLVG ziekenhuis liet eerst een proef doen om te kijken of de nieuwe toplaag bestand was tegen desinfectiemiddelen waarin alcohol is verwerkt. UV-CareShield zorgt weer voor een mooie matte vloer in plaats van een glimmende vloer. De bescherming van de vloer vermindert de kosten van dagelijks onderhoud en schoonmaakwerkzaamheden. Het traditionele periodieke onderhoud is niet langer nodig. 

 

Als nieuw

Marmoleum is standaard voorzien van een UV geharde toplaag (Topshield2) die in de fabriek wordt aangebracht en geen verdere behandeling vereist. Marmoleum blijft het mooist door het frequent droog te reinigen. Veel oudere Marmoleum vloeren zijn in het verleden voorzien van polymeer lagen die tijdens het schoonmaken worden aangebracht. Tegenwoordig werken veel schoonmaakbedrijven nog met polymeren om de vloer er weer mooi uit te laten zien. In de praktijk betekent dit vaak dat er meerdere polymeerlagen op de vloer zitten, omdat de handeling steeds weer wordt herhaald. Al die polymeerlagen maken de vloer niet beter of mooier. Er ontstaan glansverschillen, loopbanen en het vuil hoopt op tussen de vele lagen polymeer. In dit soort situaties biedt UV-Careshield uitkomst. Nadat de polymeerlagen zijn verwijderd door een chemische of een mechanische reiniging, is de vloer weer in zijn originele staat teruggebracht. Door UV-CareShield aan te brengen, wordt de vloer beschermd met een UV geharde finish die hetzelfde resultaat laat zien als de originele fabrieksfinish en is de vloer weer als nieuw.

 

Wilt u meer informatie over UV-Careshield en het onderhoud van Marmoleum vloeren, neem gerust contact met ons op: info@projectstofferingwest.nl