Aanpassing werkomgeving naar de trend van ‘het nieuwe werken’

De verandering in de manier van werken vraagt om aanpassing van de werkomgeving. Het nieuwe werken zorgt ervoor dat werknemers niet altijd op kantoor hun werkzaamheden verrichten. Werknemers die vaak thuiswerken, hebben een eigen werkplek gecreëerd waar ze prettig kunnen werken. Men verwacht de ontspannen sfeer van thuis ook in een bepaalde mate op kantoor. 

 

Sfeer bepalen met de vloer

Werknemers willen zich prettig voelen op hun werkplek. De uitstraling wordt in hoge mate bepaald door de vloer. Door de keuze van het materiaal, de kleur, de tekening of het patroon creëert men een bepaalde sfeer. Met bijvoorbeeld modulaire tapijttegels met een natuurlijk dessin van Interface, geeft men het kantoor een rustgevende uitstraling. Een goede akoestiek in de werkruimte is ook erg belangrijk. Herrie zorgt voor stress en klachten. Tapijttegels dragen bij aan een goede akoestiek waardoor werknemers zich goed kunnen concentreren.

 

Verhogen productiviteit

Met doordacht design kunnen organisaties hun personeel stimuleren tot samenwerking. Belangrijk is onder andere dat de ruimtes passen bij de werkzaamheden die het personeel er verricht. Een ruimte voor denkwerk en taken die veel concentratie vereisen, moet anders zijn ingericht dan een ruimte gericht op creativiteit en samenwerking.

Door ruimtes slim aan te passen aan de aard van de werkzaamheden stijgt de productiviteit, het samenwerken en het concentratievermogen. Ook kan de werknemer steeds de juiste ruimte kiezen voor de werkzaamheden van dat moment.

 

Projectstoffering West blijft op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en technologische vooruitgang. Het kantoor van de toekomst ziet er anders uit dan het kantoor van nu. Wij werken met gerenommeerde leveranciers die de mooiste materialen leveren, die wij vakkundig bij u komen installeren.