Jubileum van het merk met de nop

Speciale editie ter gelegenheid van de 50e verjaardag van norament rubbervloeren

 

Een klassieker voor elastische vloerbedekkingen: de nop van nora flooring systems. De rubber vloerbedekking met de klassieke ronde nop was het eerste product van het norament-assortiment en is tot op de dag van vandaag een van haar uithangborden. Dit jaar vieren de onder hoge druk geperste rubber tegels hun 50e verjaardag. Tal van belangrijke bouwwerken, met de meest uiteenlopende functies en afmetingen, zijn met norament vloerbedekkingen uitgerust. Overal waar de vloer de hoogste belastingen moet kunnen weerstaan, kiezen architecten, ontwerpers en opdrachtgevers voor de rubber vloerbedekkingen van nora, want ze zijn niet alleen duurzaam elastisch maar ook extreem slijtvast. Vanwege de betrouwbaarheid en veelzijdige en flexibele vormgevingsmogelijkheden zijn de vloeren uitgegroeid tot echte designklassiekers. Ter ere van het jubileum brengt nora flooring systems een nieuwe kleur op de markt. In deze speciale editie zijn in de steengrijze rubber tegels glitterpartikeltjes uit natuurgraniet verwerkt. 

 

De grootste luchthaven van Duitsland betekende de doorbraak

 

Norament vloeren liggen wereldwijd in de meest uiteenlopende gebouwen. Op luchthavens, in ziekenhuizen, scholen en universiteiten, kantoren, winkels en musea, maar ook in onderzoeksinstituten, fabrieken en sportcomplexen. Geen ander product heeft het merk nora zo bepaald en bekend gemaakt als de noppenvloeren. Een enorm project in de beginjaren heeft daarin een belangrijke rol gespeeld: de Luchthaven van Frankfurt. De zwarte norament tegels bleken ook na decennia vrijwel onverwoestbaar. 

 

 

Nieuwe ontwerpen voor talloze vormgevingsmogelijkheden 

 

Aan het basisprincipe van de norament productie – mengen, kalanderen, vulkaniseren – is de afgelopen vijftig jaar weinig veranderd. Nora flooring systems is echter wel altijd aan de knoppen blijven draaien ter wille van de efficiëntie en functionaliteit. De randen van de noppen zijn bijvoorbeeld door het holronde ontwerp veel vlakker geworden dan in het begin. Daardoor zijn ze veel makkelijker te reinigen. De rubber soorten zijn veranderd en met de nieuwe technische mogelijkheden doorontwikkeld. Ook de dessins van norament zijn met de tijd meegegaan. De speciale jubileumeditie die vanaf nu verkrijgbaar is, vormt hierop geen uitzondering. “Steengrijs is universeel inzetbaar en van meet af aan een van de populairste tinten van het norament assortiment”, vertelt productmanager Rau. Het nieuwe dessin met zijn glinstereffect is echter niet alleen iets eenmaligs voor de verjaardag, maar zou best eens kunnen uitgroeien tot een aantrekkelijke blikvanger voor de meest uiteenlopende toepassingen en op termijn weleens een vaste plek kunnen veroveren in de collectie.” 

 

 

Voor meer informatie over norament en het pastilleontwerp, handige weetjes, grappige verhalen, internationale topreferenties en een video over de verjaardag, zie de speciale jubileumsite www.nora.com/50-years-norament