Zes feiten over linoleum vloeren door Tarkett

Linoleum is een unieke vloerenoptie in de markt die vaak over het hoofd wordt gezien, omdat niet alle productfunctionaliteiten bekend zijn. Tarkett presenteert zes feiten over linoleum waarvan zij vrij zeker zijn dat wij ze zullen onthouden.

 

1. LINOLEUM IS ONTWIKKELD IN DE JAREN 60... 1860!

 

In 1860 ontdekte de Engelse uitvinder Frederick Walton dat een blik op olie gebaseerde verf die hij had open gelaten een rubberachtige laag had gekregen. Met een mengsel van lijnzaadolie, gom, hars en gemalen kurk op doek creëerde hij een vloerbedekking die zijn weg vond naar huizen en kantoren over de hele wereld. Hij noemde deze uitvinding 'linoleum', van het Latijnse 'linum' dat linnen of draad betekent en 'oleum' wat olie betekent. Lino van Tarkett gaat terug naar 1898.

 

2. LINOLEUM WORDT GEMAAKT VAN LOUTER NATUURLIJKE INGREDIËNTEN

 

Linoleum wordt gemaakt van vlas, dennenhars, houtmeel, kurkstof, calciumcarbonaat en jute. Het feit dat Linoleum is gemaakt van uitsluitend natuurlijke ingrediënten betekent dat het van nature bacteriedodende en hygiënische eigenschappen heeft, wat Linoleum bij uitstek geschikt maakt voor scholen en ziekenhuizen.

 

3. LINOLEUM VAN TARKETT BIEDT EEN GEWELDIG PALET VAN 112 KLEUREN EN 7 ONTWERPEN

 

Van klassieke tot eigentijdse patronen en van felle tot natuurlijke tinten, voor ieder interieur is er een passende stijl, of het nu gaat om onderwijs, gezondheidszorg of ouderenzorg, winkels, gastvrijheidsindustrie of de werkplek.

Bij Tarkett wordt het Linoleum kleurenpalet zorgvuldig ontwikkeld in hun laboratorium en het wordt gebaseerd op consumentenonderzoek en designtrends. Linoleum kan op maat worden gemaakt om een specifieke interieuratmosfeer te creëren. 

 

4. LINOLEUM IS EEN ROBUUSTE VLOERENOPTIE

 

Wat Linoleum een optie maakt die niet over het hoofd moet worden gezien, naast zijn duurzaamheid en esthetiek, is dat het een langdurig product is. Linoleum gaat lang mee dankzij de natuurlijke ingrediënten, vooral de ingrediënten die zorgen voor stabiliteit en duurzaamheid, zoals houtmeel. Maar wat zelfs nog meer duurzaamheid geeft is de oppervlaktebehandeling die wordt gegeven aan het eind van het productieproces.

 

5. ER ZIJN ZEVEN STAPPEN NODIG OM EEN LINOLEUM-VLOER TE MAKEN... EN HET IS NOG STEEDS NATUURLIJK

 

- Linoleumcement maken. 

- Linoleumkorrels maken.

- Testen van de linoleumkorrels.

- Linoleumkorrels op grotere schaal maken.

- Linoleumkorrels worden verwerkt tot vellen.

- Linoleumvellen worden gedroogd en uit te harden. 

- Bescherming en kwaliteitscontrole. 

 

6. LINOLEUM IS DUURZAAM.... EN DAT GELDT OOK VOOR DE PRODUCTIE

 

Er is een toenemende aantrekkingskracht voor duurzame benaderingen in de huidige samenleving. Met deze groeiende belangstelling voor duurzaam leven, krijgt Linoleum meer belangstelling. Tarkett bouwt hierop voort door zijn eigen linoleum reeks te maken volgens de Cradle to Cradle® filosofie. Cradle to Cradle betekent niet alleen recyclebare ruwe grondstoffen en schonere productie maar het omvat ook recycling en verwijdering aan het eind van de levensduur van het product. Het gesloten ontwerpsysteem zorgt ervoor dat Tarkett Linoleum kan worden hergebruikt of als biologisch afbreek materiaal in de natuur kan worden teruggebracht.