Duurzame oplossing entreeruimte: het 3-zonereinigingssysteem

Het is weer herfst en bij het betreden van gebouwen wordt veel vuil en vocht naar binnen gelopen. Dit ziet er niet alleen onverzorgd uit maar brengt ook het risico van uitglijden met zich mee.

De Duitse fabrikant Emco heeft voor gebouwen waar veel bezoekers komen, zoals winkelcentra, kantoren en scholen, het 3-zonereingingssysteem ontwikkeld. Dat zijn verschillende schoonloopzones die het merendeel van het vuil en vocht opnemen.

 

De zones

Grof vuil wordt in de eerste zone door de rubber- of cassetteborstel inlage van de schoenzolen geborsteld. De tweede zone bestaat uit een mat met ruwharige tapijt inlagen die het fijne vuil opneemt. Tot slot de derde zone, een slipvaste droogloopzone die het vocht en restvuil opneemt.

 

Specifieke wensen

Het entreematsysteem van Emco wordt op maat gemaakt en men kan kiezen voor een eigen vormgeving, kleur of specifiek materiaal met bijvoorbeeld een logo of verlichting erin. Zelfs voor extreme situaties bestaat er een juiste toepassing die berijdbaar is met palletwagens en trolleys.

 

Waar blijft het vuil?

Dankzij de hoge kwaliteit zijn schoonloopzones duurzame oplossingen die op termijn geld besparen door verlaging van schoonmaakkosten en langere levensduur van de aangrenzende vloerbedekking. Nu is het niet zo dat het 3-zonereinigingssysteem zichzelf reinigt. Regelmatig schoonmaken is wel vereist. Door de open structuur van de mat is het vuil eenvoudig te verwijderen. In de praktijk ziet men helaas nog wel eens anders.