Milieuvriendelijke backing voor tapijttegels: CircuitBac Green

 

Positief beïnvloeden klimaatverandering

 

Interface heeft een zeer milieuvriendelijke backing voor tapijttegels ontwikkeld: CircuitBac Green. De tapijttegelproducent heeft de backing ontwikkeld vanuit de missie ‘Climate Take Back’ waarin zij werken aan de ommekeer van klimaatverandering. 

 

CO2-negatieve alternatief voor materiaal in backings

 

De unieke backing voor modulair tapijt sluit aan bij het streven van Interface om tijdens de productie zo min mogelijk CO2 uit te stoten. In het samengestelde materiaal van CircuitBac Green wordt tijdens de productie meer koolstof geabsorbeerd dan uitgestoten waardoor de koolstofvoetafdruk van de voltooide tapijttegel aanzienlijk wordt verminderd. Met CircuitBac Green kan een product uit maximaal 87% gerecycled en biobased materiaal bestaan, afhankelijk van het ontwerp. Doordat CircuitBac Green is versterkt met fiberglas biedt de backing optimale stabiliteit en een lange levensduur.

 

CircuitBac Green is volgens Interface de belangrijkste innovatie op het gebied van backing uit de afgelopen drie jaar. De gebruikte bioplastics zijn het eerste CO2-negatieve alternatief voor bestaande materialen in backings.